Kolację otwarcia do filmu „Mugaritz. Poza utartym szlakiem” dla gości festiwalu przygotowywał szef kuchni Wojciech Modest Amaro. Menu kolacji było intrygujące zarówno dlatego, że było inspirowane drzewami – dębami, sosnami, lipami, bukami, ale również z tego względu, że okazało się, że sosna czy buk mogą mieć smak tatara rybnego lub efektownie przyrządzonej kaczki.
Druga kolacja Kina Kulinarnego za główny składnik potraw obrała sobie mięsa. Filmowi “Głód mięsa” towarzyszyło autorskie menu szefa kuchni Rafała Niewiarowskiego, a w nim m.in. coleslaw z ogona wołowego, ikra z turbota w piwie i tatar z malinówki. Dzięki udziałowi w wydarzeniu wykwalifikowanych szefów kuchni słupskie adeptki sztuki kulinarnej mogły poznać niesamowite przepisy oraz uczyć się od najlepszych.
Źródło: slupsk.pl
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?