- Kiszonki to nie tylko ogórki i kapusta, ale najróżniejsze warzywa i owoce, które po procesie fermentacji smakują rewelacyjnie. Take kiszonki robimy i uczymy innych jak samemu je przyrządzać. Dodatkowo są bardzo zdrowe. Najnowsze badania na wpływem bakterii kwasu mlekowego na organizm człowieka wskazuje że mają dobroczynny wpływ na psychikę człowieka.
Kisiciele gościli w Centrum Zdrowia Psychicznego w Słupsku gdzie wraz z pensjonariuszami i kadrą ośrodka przeprowadzali warsztaty z kiszenia. Powstały różnokolorowe kiszonki, ale także zakwas z buraków, kiszone gruszki czy kiszone cytryny.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?