W ramach promocji zdrowego odżywiania w Zespole Szkół Mechanicznych i Logistycznych w Słupsku zostały zorganizowane warsztaty z kiszenia warzyw i owoców. Słoiki pełne pyszności przygotowywała klasa I sT o profilu Spedycja pod okiem pana Marcin Kisielewskiego pasjonata fermentacji. W skład kiszonek wchodzą warzywa takie jak ogórki, kapusta, brokuł, cebula, marchewka, seler oraz jabłka. Umiejętność fermentowania została zaszczepiona wśród młodzieży, a efekty ich pracy będzie można spróbować 10 maja 2019 w trakcie pikniku z Mechanikiem.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?