Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Naukowcy nadal badają wpływ jedzenia czerwonego mięsa na...
fot. udo72/123rf

5 produktów, które mogą powodować raka. Nie powinno się ich mieć w swojej diecie. Te grupy pokarmów sprzyjąją powstawaniu nowotworów

Przetworzone mięso

Naukowcy nadal badają wpływ jedzenia czerwonego mięsa na rozwój nowotworów. Już teraz wiadomo, że jedzenie przetworzonych produktów mięsnych zwiększa ryzyko zachorowania na raka jelita grubego.

Do przetworzonego czerwonego mięsa zaliczamy m.in. parówki, różnego rodzaju kiełbasy i kiełbaski, wędliny, konserwy i wszystkie inne produkty mięsne, które zostały poddane obróbce przez: wędzenie, peklowanie lub solenie.

Zobacz również

VI Bieg do Serca Kołłątaja. Pobiegło 139 osób [ZDJĘCIA]

VI Bieg do Serca Kołłątaja. Pobiegło 139 osób [ZDJĘCIA]

Święto Konstytucji 3 Maja w Lipsku. Msza i uroczystości na cmentarzu [FOTO]

Święto Konstytucji 3 Maja w Lipsku. Msza i uroczystości na cmentarzu [FOTO]

Polecamy

Jak bezpiecznie spędzić majówkę? Policjanci radzą

Jak bezpiecznie spędzić majówkę? Policjanci radzą

Przegląd kwietnia w Słupsku

Przegląd kwietnia w Słupsku

Więcej pociągów relacji Gdynia – Hel w wiosenne weekendy!

Więcej pociągów relacji Gdynia – Hel w wiosenne weekendy!