W specjalnie przygotowanych budkach mieszczą się stoiska kilkunastu producentów ekologicznej i tradycyjnej żywności. Ideą Bazarku Natury jest możliwość bezpośredniego zakupu nieprzetworzonej żywności, w większość z ekologicznych gospodarstw. Zjawiają się tam także mali lokalni producenci, którzy oferują także produkty swojego wyrobu. Wystawcy stawiają na tradycyjną i niskoprzetworzoną żywność, a część z nich może poszczycić się całkowicie ekologiczną uprawą na rodzinnych gospodarstwach.
Wśród produktów na Bazarku Natury możemy znaleźć m.in.: ekologiczne wypieki i ciasta, przetwory bez ulepszaczy, surowe i wędzone ryby, zdrowe sery, wędliny bez konserwantów i inne wyroby mięsne czy sezonowe warzywa i owoce z ekologicznych upraw.
Wejście na teren targu możliwe będzie z zachowaniem zasad reżimu sanitarnego, tj. zachowania bezpiecznej odległości 1,5 m, zasłonięcia ust i nosa maseczką higieniczną raz dezynfekcji rąk.
Kolejne terminy Bazarku Natury to 22 i 12 czerwca.
Bądź na bieżąco i obserwuj:
echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?