(© @KL)

Białe warzywa zwykle spożywamy rzadziej niż zielone lub czerwone. Dlaczego warto się do nich przekonać?

Warzywa należą do najzdrowszych produktów spożywczych. W kontekście zdrowej diety najczęściej wspomina się o warzywach o wyrazistych kolorach, przy czym dominującą rolę odgrywają zwykle produkty o barwie zielonej. Białe warzywa są zwykle na drugim planie, choć – zdaniem dietetyków – niesłusznie. Ziemniaki, kalafior, cebula i czosnek należą bowiem do produktów bogatych w witaminy i sole mineralne. Dzięki temu wzmacniają układ odpornościowy, korzystnie wpływają na nasz wygląd i pomagają zachować szczupłą sylwetkę.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl


Wsparcie redakcyjne od:


Dieta i odżywianie

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w Polityce Prywatności. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!