MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Jaroslaw Jakubczak / Polska Press

Co zrobić z jagodami? Najlepsze przepisy z jagodami. Zobacz co proponuje Okrasa, Gessler, Starmach

Pierogi z jagodami Magdy Gessler

Składniki:

3 szklanki mąki
szklanka gorącej wody
1 łyżka oleju rzepakowego
1 jajko
szczypta soli
jagody
cukier do jagód i do posypania
jogurt naturalny typ grecki

Przygotowanie:

Mąkę przesiać, dodać jajko, szczyptę soli i stopniowo wlewać gorącą wodę.

Ciasto zagnieść, dopóki będzie sprężyste. Szklanką wycinać koła. Do jagód dodać łyżkę cukru i nakładać koła. Skleić brzegi.

W dużym garnku zagotować wodę, wrzucić część pierogów i gotować ok. 3 minuty, do wypłynięcia na wierzch. Przełożyć na talerz i podawać z jogurtem i cukrem.

Źródło:
kruchebabeczki.blogspot.com

Zobacz również

Rozmowy o weganizmie w Gdańsku z okazji 18. Ogólnopolskiego Tygodnia Wege

Rozmowy o weganizmie w Gdańsku z okazji 18. Ogólnopolskiego Tygodnia Wege

Rozmowy o weganizmie w Gdańsku z okazji 18. Ogólnopolskiego Tygodnia Wege

Rozmowy o weganizmie w Gdańsku z okazji 18. Ogólnopolskiego Tygodnia Wege

Polecamy

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz