Impreza rozpocznie się w poniedziałek o godz. 16.30 w Słupskim Centrum Organizacji Pozarządowych i Ekonomii Społecznej przy ul. Niedziałkowskiego 6. W programie: Jak urozmaicić śniadania i kolacje bez mięsa.
Szkoła Gotowania pozwala wzbogacić i urozmaicić naszą kuchnię w nowe pożywne i zdrowe potrawy o niespotykanych smakach. Jest adresowana do wszystkich osób, młodych i starszych, które są zdrowe i planują takimi pozostać, jak i tych, które maja problemy z nadwagą, chorobą wieńcową serca, nadciśnieniem, miażdżycą, cukrzycą, alergią, chorobą nowotworową- możemy temu przeciwdziałać.
Oprócz pokazu przyrządzania, prezentacji i degustacji potraw będzie miał miejsce wykład „By jedzenie przynosiło zdrowie”. Powszechnie wiadomo, że wiele artykułów spożywczych dostępnych na rynku jest zchemizowanych. Ponadto cierpimy na różnego rodzaju alergie, jak oczyścić organizm i zminimalizować reakcje alergiczne. Na to pytanie odpowie promotor zdrowia Piotr Samulak.
Udział w programie zorganizowanym wolontaryjnie przez Fundację ChSCh (Chrześcijańską Służbę Charytatywną ) w Słupsku jest bezpłatny.
Wstęp wolny. Organizatorzy serdecznie zapraszają. Ilość miejsc ograniczona. Zapisy pod numerem telefonu: 791 349 494.
Zobacz także: Kuchnia dla początkujących wegetarian.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?