4 lutego o godz. 17 będziemy mieli okazję obejrzeć film dokumentalny „Legenda słupskiego smaku”, którego autorem jest Tomasz Częścik, ubiegłoroczny stypendysta kulturalny prezydenta Słupska. Na ekranie zobaczymy historię kultowych słupskich obiektów gastronomicznych. Spotkanie poprowadzi sam autor dokumentu.
Na kolejny Historyczny Czwartek będziemy musieli poczekać do ostatniego tygodnia lutego. Spotkanie będzie nosić tytuł „Asy Korabia. Szyprowie i załogi usteckich kutrów rybackich w latach 50. i 60. XX wieku” i odbędzie się jak zwykle o godz. 17, 25 lutego. Spotkanie na profilu BGSW na Facebooku poprowadzi Marcin Barnowski.
Bądź na bieżąco i obserwuj:
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?