MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni....
fot. Mariusz Kapala/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Jak zbierać grzyby? Zobacz, które gatunki łatwo pomylić. Niektóre są łudząco podobne do kurek i borowików

Czubajka kania

Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni. Najczęściej przygotowuje się kotlety z kani przypominające z schabowe. Kania może być pomylona z muchomorem plamistym i trującymi czubajeczkami. Dla pewności powinno zbierać się rozwinięte grzyby o pełnych kapeluszach i grubych trzonkach.

Zobacz również

Kolejni zielonogórzanie z kwalifikacjami na igrzyska olimpijskie w Paryżu!

NOWE
Kolejni zielonogórzanie z kwalifikacjami na igrzyska olimpijskie w Paryżu!

Dieta pudełkowa premium — gdzie znaleźć najlepszą?
Materiał informacyjny

NOWE
Dieta pudełkowa premium — gdzie znaleźć najlepszą?

Polecamy

Komunikacja w Gdyni podczas Open'er Festival 2024. Najważniejsze informacje

Komunikacja w Gdyni podczas Open'er Festival 2024. Najważniejsze informacje

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich