MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Czosnek i cebula to warzywa, które zdecydowanie powinny...
fot. monicore/Pixabay

Jakie warzywa jeść jesienią i zimą? Nie wszystkie są w tym czasie tak samo zdrowe. Nie zapominaj o mrożonkach i kiszonkach

Cebula i czosnek nie tylko na odporność

Czosnek i cebula to warzywa, które zdecydowanie powinny pojawić się w naszym jesienno-zimowym menu. To naturalne antybiotyki, po które warto sięgać nie tylko podczas choroby, ale po to, aby się przed nią uchronić. Czosnek dzięki zawartości aromatycznych związków siarki działa przeciwdrobnoustrojowo, jednocześnie wspomaga mikroflorę jelitową podnosząc naszą odporność. Wpływa także pozytywnie na układ krążenia. Z kolei cebula polecana jest jako pomoc przy obniżonej odporności, rozrzedzaniu wydzieliny zalegającej w oskrzelach oraz obniżaniu złego cholesterolu.

Zobacz również

Za nami 8. Birczański Bieg po zdrowie - zdjęcia

Za nami 8. Birczański Bieg po zdrowie - zdjęcia

Robert Kujawski, żołnierz z Lęborka, przebiegł 42 maratony w 42 dni

Robert Kujawski, żołnierz z Lęborka, przebiegł 42 maratony w 42 dni

Polecamy

Jedziesz na wakacje? Nowy komunikat Ministerstwa Cyfryzacji dotyczy także ciebie

Jedziesz na wakacje? Nowy komunikat Ministerstwa Cyfryzacji dotyczy także ciebie

Uwaga! Nadchodzą letnie fale upałów w Europie. Czy warto odwołać lub przełożyć urlop?

Uwaga! Nadchodzą letnie fale upałów w Europie. Czy warto odwołać lub przełożyć urlop?

Alkohol zdrowy na serce? Ten mit zabija. Nawet czerwone wino może prowadzić do zawału

Alkohol zdrowy na serce? Ten mit zabija. Nawet czerwone wino może prowadzić do zawału