Potrawy gospodyni ze Starego Jarosławia w gminie Darłowo najbardziej smakowały jurorom, choć autorka uważa, że nie jest to jej najmocniejsza strona.
Drugie miejsce w konkursie zajęła Halina Łuc ze Słajszewa, podając m.in. naleśniki ze szparagami.
Zobacz także: Muzeum Wsi Słowińskiej w Klukach: Czarne wesele [ZDJĘCIA+FILM]
Na trzecim miejscu znalazła się sałatka ze szparagów i truskawek oraz młodej blanszowanej kapusty z Gościńca u Gieni z Choczewa. Święto Szparagów zorganizowało po raz czwarty Muzeum Wsi Pomorskiej w celu rozpropagowania tych bardzo popularnych przed wojną warzyw.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?