MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 2
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Składniki:...
fot. Getty Images/zdjęcie ilustracyjne

Na sylwestra i nie tylko. Pyszne przekąski z ciasta francuskiego zrobisz w kilka minut i zaskoczysz gości

Pakieciki ze szpinakiem i fetą

Składniki:
1. Gotowe ciasto francuskiego
2. 300 g mrożonego szpinaku
3. Opakowanie sera feta
4. Gałka muszkatołowa, sól, pieprzem
5. Jajko

Jak przygotować pakieciki ze szpinakiem i fetą?
1. Rozmroziłam szpinak i podsmażyłam go na patelni, doprawiając gałką, solą i pieprzem.
2. Przekroiłam ciasto na dwie części. Pierwszą z nich (spód) pokroiłam na małe prostokąty.
3. Na każdym prostokącie położyłam szpinak i rozkruszyłam ser feta. Brzegi prostokątów zostawiłam czyste, aby ciasto się skleiło.
4. Drugą część ciasta pokroiłam na takie same prostokąty i przykryłam nimi spody ze szpinakiem.
5. Wierzchnią część ciasta poprzecinałam.
6. Posmarowałam pakieciki rozmąconym jajkiem.
7. Piekłam pakieciki 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Zobacz również

Dzień Dziecka z Nadleśnictwem Suchedniów. Setki uczestników i mnóstwo atrakcji (FOTO)

NOWE
Dzień Dziecka z Nadleśnictwem Suchedniów. Setki uczestników i mnóstwo atrakcji (FOTO)

Dni Głogowa 2024. Trzech Króli porwało publiczność. Zobacz ZDJĘCIA oraz FILM

NOWE
Dni Głogowa 2024. Trzech Króli porwało publiczność. Zobacz ZDJĘCIA oraz FILM

Polecamy

Te słowa wykorzystasz na zakończeniu roku. Jak przygotować przemówienie?

Te słowa wykorzystasz na zakończeniu roku. Jak przygotować przemówienie?

Pech polskich drwali w Mediolanie. Zadecydował... mały palec

Pech polskich drwali w Mediolanie. Zadecydował... mały palec

Dinner in the Sky: Kulinarna uczta nad Karkonoszami

Dinner in the Sky: Kulinarna uczta nad Karkonoszami