MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

Dzień Otwarty w staszowskim "Wyszynie" przyciągnął tłumy (ZDJĘCIA)

Dzień Otwarty w staszowskim "Wyszynie" przyciągnął tłumy (ZDJĘCIA)

W Częstochowie zatrzymano obywateli Turcji. Jeden z nich trafił do więzienia

W Częstochowie zatrzymano obywateli Turcji. Jeden z nich trafił do więzienia

Polecamy

Chcesz się odstresować podczas wakacji? Lepiej unikaj podróży z tych lotnisk

Chcesz się odstresować podczas wakacji? Lepiej unikaj podróży z tych lotnisk

Nowy Dragon Age z nowym tytułem i pierwszy gameplay

Nowy Dragon Age z nowym tytułem i pierwszy gameplay

Nagrody „dla leni i mierniaków”. Nauczycielka oburzona komentarzem

Nagrody „dla leni i mierniaków”. Nauczycielka oburzona komentarzem