Dym na Wodzie oferuje pomoc
- Chcemy zapoczątkować akcję społeczną, która będzie miała na celu pomoc w czasie trwania tego kryzysu. Już dziś zaproponowaliśmy zawiezienie lunchu do szpitala w Ustce, gdzie powstał tymczasowy oddział zakaźny. Nie jest to jednorazowa pomoc, chcemy w miarę naszych możliwości powtarzać „lunch dla pracowników szpitala.” Mam nadzieję, że inni restauratorzy również włączą się do akcji. W zaistniałej sytuacji powinniśmy wspierać się wzajemnie – mówi Rafał Niewiarowski z restauracji Dym na Wodzie w Ustce.
Pizzeria Corner włącza się w akcję
Ale pomoc oferuje nie tylko on. W Słupsku Wojciech Biel, właściciel pizzerii Corner zaoferował, że będzie robił drobne zakupy swoim klientom. Na stronie pizzerii Corner czytamy: „Drodzy klienci, w tak trudnym czasie ważne abyśmy jednoczyli się i myśleli o drugim człowieku. Z tego właśnie powodu postanowiliśmy pomóc najlepiej jak potrafimy i jakie mamy możliwości. Od dziś do odwołania do każdego złożonego zamówienia telefonicznego dowieziemy wam produkty pierwszej potrzeby, które możemy zakupić w lokalnym sklepie. (…) Im więcej osób się o tym dowie tym większa może być pomoc, którą jesteśmy w stanie zorganizować. Razem jesteśmy silni.”
CZYTAJ TEŻ
Obaj właściciele restauracji maja nadzieję, że dadzą innym restauratorom przykład i że dzięki temu zapoczątkują oni większą akcję społeczną. Redakcja „Głosu Pomorza” chętnie będzie zbierała informację o lokalach, które chcą włączyć się do akcji. Na kontakt czekamy pod numerem telefonu 575 981 774 oraz mailowo na adres [email protected].
Zobacz też: W Słupsku będą uczyć samodzielności przez gotowanie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?