MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przeciętna lodówka ma 7850 bakterii na cal kwadratowy,...
fot. Myriams-Fotos/pixabay.com

Uwaga na bakterie: 10 najbrudniejszych miejsc wokół nas. Tutaj szczególnie zadbaj o higienę!

Lodówka – uchwyty i półki

Przeciętna lodówka ma 7850 bakterii na cal kwadratowy, podczas gdy toaleta – zaledwie 50, ponieważ jest regularnie czyszczona. W domowej lodówce najbrudniejsze miejsca to szuflady na mięso i na warzywa. Urzędują tam bakterie takie jak Salmonella i Listeria, pleśnie oraz grzyby. Produkty te powinny być oddzielone zarówno od siebie, jak i od pozostałej żywności w lodówce, a także od jej półek i ścianek. W firmowej lodówce można mówić o skażeniu całościowym. O ile w domu zalecane jest mycie lodówki raz na 1-2 tygodnie, ta pracownicza powinna być odkażana co 1-2 dni.

Zobacz również

32 kolejka IV ligi. Wygrana Wieży. Czy jest szansa na baraże? Inne wyniki

NOWE
32 kolejka IV ligi. Wygrana Wieży. Czy jest szansa na baraże? Inne wyniki

Morderstwo w Domu Dziecka w Tomisławicach. Biegli badają powstania śladów krwawychFOT

Morderstwo w Domu Dziecka w Tomisławicach. Biegli badają powstania śladów krwawychFOT

Polecamy

O tworzeniu i rynku gier VR w Polsce, a także współpracy z firmą Meta – wywiad

O tworzeniu i rynku gier VR w Polsce, a także współpracy z firmą Meta – wywiad

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

HIT DNIA
Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz