Zielony Piknik Europejski w słupskim Parku Kultury i Wypoczynku [ZDJĘCIA]

RED
W niedzielę, 11 lipca w PKiW w Słupsku odbył się Zielony Piknik Europejski. Wydarzenie obfitowało w różne atrakcje oraz aktywności dla uczestników.

Co było w programie pikniku?

Izba Historii Kolei w Słupsku w ramach Europejskiego Roku Kolei przygotowała konkurs rzutu młotem hamulcowym, w którym przewidziano nagrody, dyplomy i puchary.

WegePerspektywy, czyli grupa trzech kobiet, które połączył wegetarianizm, przedstawiła pomysły na gotowanie potraw wegetariańskich w duchu kuchni „zero waste”, czyli przy maksymalnym wykorzystaniu składników, a jednocześnie zminimalizowaniu kuchennych odpadków.

Z kolei Małgorzata Częścik, archeolog, uchyliła rąbka tajemnicy wczesnosłowiańskiej kuchni, w tym także wypieku podpłomyków, czyli najstarszej formy chleba. Natomiast historyk, Tomasz Częścik, podczas trwania imprezy przechadzał się w towarzystwie wczesnośredniowiecznych wojów.

Poza tym, podczas Zielonego Pikniku Europejskiego, miał miejsce bookcrossing, czyli wymiana książek, zajęcia z jogi na trawie pod okiem Darii Turowskiej czy wystawa fotograficzna zorganizowana przez Słupski Ośrodek Kultury.

Bądź na bieżąco i obserwuj:

Uwaga na chińskie telefony

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie