Co było w programie pikniku?
Izba Historii Kolei w Słupsku w ramach Europejskiego Roku Kolei przygotowała konkurs rzutu młotem hamulcowym, w którym przewidziano nagrody, dyplomy i puchary.
WegePerspektywy, czyli grupa trzech kobiet, które połączył wegetarianizm, przedstawiła pomysły na gotowanie potraw wegetariańskich w duchu kuchni „zero waste”, czyli przy maksymalnym wykorzystaniu składników, a jednocześnie zminimalizowaniu kuchennych odpadków.
Z kolei Małgorzata Częścik, archeolog, uchyliła rąbka tajemnicy wczesnosłowiańskiej kuchni, w tym także wypieku podpłomyków, czyli najstarszej formy chleba. Natomiast historyk, Tomasz Częścik, podczas trwania imprezy przechadzał się w towarzystwie wczesnośredniowiecznych wojów.
Poza tym, podczas Zielonego Pikniku Europejskiego, miał miejsce bookcrossing, czyli wymiana książek, zajęcia z jogi na trawie pod okiem Darii Turowskiej czy wystawa fotograficzna zorganizowana przez Słupski Ośrodek Kultury.
Bądź na bieżąco i obserwuj:
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?