Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

„Kisiciele” ze Słupska wystąpili w programie Pytanie na śniadanie

Mariusz Surowiec

Uczniowie Zespołu Szkół Informatycznych w Słupsku gotowali na antenie TVP2. Młodzież wystąpiła w programie "Pytanie na śniadanie", gdzie wspólnie z Jerzym Nogalem przygotowywała potrawy z kiszonych warzyw i owoców.

Uczniowska grupa kulinarna „Kisiciele” z ZSI w Słupsku dzieliła się swoją pasją kiszenia warzyw i owoców na antenie TVP2 w programie „Pytanie na śniadanie”. Młodzi słupszczanie wspólnie z Marcinem Kisielewskim, założycielem i opiekunem „Kisicieli”, oraz Jerzym Nogalem, szefem kuchni i bliskim współpracownikiem TVP, przygotowywali zdrowe potrawy z kiszonych warzyw i owoców. Słupszczanie zostali zaproszeni do Warszawy przez redakcję „Pytania na śniadanie”.

W warszawskim studiu telewizyjnym grupę kulinarną „Kisicieli” reprezentowali uczniowie: Anna Rogulska, Natalia Ratyńska, Michał Stępnik, Dawid Pogorzalski oraz Marcin Kisielewski, nauczyciel fizyki i informatyki w ZSI w Słupsku. Założyciel i opiekun „Kisicieli”.

Kulinarna ekipa „Kisicieli” liczy łącznie 12 członków. Celem działań młodych słupszczan jest propagowanie zainteresowań zdrowym odżywianiem, popularyzacja kiszenia i rozwijanie wiedzy dotyczącej procesu fermentacji, a także kultywowanie bardzo długiej w Polsce tradycji kiszenia.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slupsk.naszemiasto.pl Nasze Miasto